Welkom bij

Wereldwinkel Laren en Eemnes

Wereldwinkel Laren ontvangt geld van de Rabobank

De wereldwinkel Laren heeft bij het coöperatiefonds van de Rabobank Gooi en Vechtstreek een geldbijdrage aangevraagd. Tot onze vreugde kregen wij de melding dat de aanvraag gehonoreerd was.

Op woensdag 2 november was er in Theater Spant een feestelijke bijeenkomst. Op die avond deelde het coöperatiefonds van de Rabobank maar liefst € 300.000,-- uit aan 60 stichtingen of verenigingen. De bedragen die werden uitgereikt varieerden van enkele honderden euro's tot zelfs 20.000 euro. Eerst waren er presentaties van Dennis van der Geest, wereld- en Europees kampioen judo. Maartje Paumen, hockyester, werd geïnterviewd en vertelde over haar Olympische ervaringen. En de directeur van de Rabobank Gooi en Vechtstreek vertelde over de recentelijke fusies van de Rabobanken uit onze regio.

Vooraf was aan de ontvangers niet verteld hoeveel geld zij zouden krijgen. Er hing dus een opgewonden stemming in de zaal. Na de presentaties mochten 60 personen het podium opkomen en daalden de cheques uit het plafond neer.

Bestuurslid Hanny Meulenkamp had de eer om de cheque van de Wereldwinkel uit de lucht te plukken. Wij werden blij verrast met het bedrag van € 1.350,--. Dit geld zal komend voorjaar gebruikt worden om de winkel in Laren een opfrisbeurt te geven.  Er zal nieuwe vloerbedekking neergelegd worden en de schilderkwast zal ter hand worden genomen. De Wereldwinkel Laren kan dan weer jaren vooruit om haar mooie fairtrade artikelen te verkopen.